Смехът и плачът ни балансират

Смехът и плачът ни балансират

Искреният смях и искреният плач са нашата вродена система за балансиране на енергията в тялото ни.

Когато се смеем, ние отдаваме енергия и структурираме пространството около нас. Когато се засмеем искрено на нещо, ние отпушваме канали в тялото и енергийното си поле свързани със съответната ситуация. Примерно една смешка, престава да ни бъде забавна, след като се повтори няколко пъти, не просто защото свикваме, а защото и съответният канал се е прочистил. Ако дълго време намираме едно и също нещо за забавно, това може да означава, че мисловен модел постоянно замърсява или блокира нещо в нас свързано с тази ситуация.

При плача е обратното – чрез плач, ние се зареждаме с енергия, попълваме дефицитите, там къде са нужни. Нелепо е когато, някой е тъжен да се опитваме да го разсмеем, човекът има нужда да се зареди, а ние очакваме да дава … Обикновено, хората се радват на засмени лица, заради енергията, която получават и избягват или се стряскат от плачещи, защото инстинктивно чувстваме, че това черпи от нас ако сме наоколо. Но плачът е толкова важен, колкото и смехът, изобщо не е признак на слабост и важен за емоционалният баланс.

Затова най-засмените хора, често плачат най-много, защото отдават прекалено много енергия и могат бързо да се изтощят 🙂 Умерено и от двете, че да върви потокът или пък по много и от двете ако енергията ви е като голяма река 😉

текст: Лидия Иванова
изображение: Интернет

Please like & share:

Leave a Reply

Close Menu